Elinvoimaa alueellesi

Ota yhteyttä

 

Palvelualue

 

Järjestelmän palvelualueet ovat tyypillisiä yritysneuvonnan omilla alueillaan tarjoamia palveluita.

Aikaisemmin Hakosalon käyttäjät pystyivät raportoimaan ainoastaan aktviteettien määriä ja jaottelemaan niitä palveluittain. Koska aktiviteetti merkittiin vain yhdelle päivälle tiettyyn kellonaikaan, oli mahdotonta raportoida kuinka paljon vaikkapa Omistajanvaihdos-projekteja oli käynnissä maaliskuussa (osalla omistajanvaihdos-projekteista ei välttämättä ollut kirjattuna aktiviteettia juuri maaliskuussa).

Palvelualueet ovat luonteeltaan jaksomaisia, jolloin niillä on alkupäivämäärä ja loppupäivämäärä. Jos Omistajanvaihdos-projekti on ollut käynnissä tammikuusta kesäkuuhun, tietää järjestelmä että kyseinen projekti on ollut käynnissä myös maaliskuussa.

Sama pätee kaikkiin palvelualueisiin.

Erityinen mielenkiinto palvelualueiden osalta liittyy siihen, että palvelukohtaisesti voidaan merkitä mitä tahansa hyödyllisiä tietoja juuri kyseiseen palvelualueeseen liittyen. 

Esimerkiksi Sijoittumisissa voidaan kirjata seuraavat tiedot:

  • Projektin vaihe (Liidi, Kontakti, Tarjous, Odottaa, Neuvottelu, Hävitty, Voitettu)
  • Sijoittumisprojekti (esimerkiksi Hirvenpohjan teollisuusalue)
  • Arvioitu sijoittumispäivämäärä
  • Lähdekunta (mistä yritys on muuttamassa)
  • Ensisijainen kohdekunta
  • Toissijainen kohdekunta
  • Investoinnit
  • Työpaikat
  • Edelleenohjaus (esim. ELY, TF jne.)

Erikoiskenttien ohella voidaan edelleen raportoida aktiviteettien ja yritysten määriä palvelualueittain.

Palvelualuekohtaiset näkymät

Palvelualueita voi tarkastella myös kokonaisuuksina. Esimeriksi Sijoittumisia, Rahoituksia ja Omistajanvaihdoksia voidaan tarkastella vaiheittain (kuinka paljon asiakasyrityksiä on kussakin vaiheessa).

 

Hankkeet

Mikäli käytössä ei ole Hakosalon varsinaista Hanketyökalu, voidaan palvelualueita hyödyntää myös hankkeiden osalta. Tällöin kaikki käynnissä olevat hankkeet syötetään pääkäyttäjän toimesta Ohjauspaneelista hanketietoihin.

Käyttäjät voivat tämän jälkeen käynnistää halutun hankkeen yrityksen kortilta (Lisää uusi palvelulalue --> Hankkeet). Kun kyseisen yrityksen henkilöille lisätään aktiviteetteja, valitaan aktiviteetin kirjauksen yhteydessä oikea hanke.

 

Kasvu- ja kehityspalvelut

Hakosaloa käyttävillä organisaatioilla on käytössään eri tavoin muodostettuja palvelupuita. Kaikki palvelupuun oksat eivät välttämättä istu suoraa omiksi palvelualueikseen. 

Kasvu- ja kehityspalvelut -palvelualue on muodostettu sitten, että se sisältää Tarkenne-kentän, joka voidaan määritellä asiakaskohtaisesti. Näin vanhan palvelupuun eri oksat voidaan jatkossa kirjata palvelualueina.

Järjestelmässä esisyötettynä olevat Kasvu- ja kehityspalveluiden tarkenteet:

 

Lue lisää: Palvelualueet

 
Päivitetty 22.11.2023

 

HAKOSALO OY

Pohjoisranta 11 C 28100 Pori
Puh. 010 231 0560
helpdesk@hakosalo.fi